Колко струва една сватба на морето или плажа около Бургас през 2020 – част 2

…това е 2 част на статията “Колко струва една сватба на морето или плажа около Бургас през 2020”, първата част може да прочетете тук..

Колко струва една сватба през 2020?

Декорация

Това перо е най-трудно за пресмятане, защото има безброй варианти. Много зависи дали ще наблегнете на живите цветя, колко пищна ще е сватбената маса, ще включите ли фото кът, ще има ли изнесен ритуал с арка и декорация на отделна локация? Въпреки всички неизвестни за тържество с около 100 гости декорацията ще ви струва между 1500 – 4000 лв.

Тоалети и разкрасителни процедури

Булчинската рокля вероятно ще ви коства от 800 до 1500 лв. За костюма на младоженеца може да се вместите в 1000 лв. Ако булките искат да се доверят на професионалисти за външния си вид като фризьор и гримьор, всеки от тях ще е по 80 – 100 лв.

Брачни халки

За среден клас халки ще се наложи да отделите между 800 и 1300 лв. Най-масовите модели са в този ценови диапазон.

Координация в сватбения ден

Ако се нуждаете от професионалист, който да следи за организацията и сработването на всички екипи в сватбения ви ден, отделете между 150 – 300 лв.

Сватбени аксесоари и печатни материали

Колкото и да ви се струват дребни и незначителни, накрая и те образуват една сума, която е хубаво да предвидите в бюджета си. Разбира се повечето от нещата в този списък са по избор на младоженците и някои от тях могат да отпаднат. Но тук причисляваме ритуални чаши, бокал, шампанско, червено вино, питки, късметчета за хвърляне, подаръчета за гостите, кутия за подаръци и за дарения (вместо цветя). Към печатните материали слагаме табло с разпределение местата на гостите (понякога е добре да има и отделно указателно табло), номерации на масите, картички с имена на гостите, индивидуални менюта, програма на вечерта с ритуалите (когато има чуждестранни гости), книга за пожелания и др. Накрая ще се сформира сума от порядъка на 700 – 1000 лв.

Допълнителни атракциони и услуги

Има допълнителни атракции, с които можете да направите сватбения си ден по-вълшебен. Но колко ще ви струват те?

Класическа музика
(за изнесен ресторант и коктейл) – 300 – 600 лв.

Народни танцьори
(за посрещане и/или кумска ръченица) – всеки ритуал ще ви струва 100 – 150 лв.

Кумско пиле и кумска торта – 100 – 150 лв. за двете


Програма
/ изненада – 350 – 500 лв.

Тежък пушек
(за първи танц) – 250 – 350 лв.

Фойерверки
500 – 1000 лв.

Празнично осветление
(Uplighting) на ресторанта – 200 – 1200 лв.

Нощувки в хотел
– от 50 лв./човек нагоре

* Важно е също да се отбележи, че ако наемате екип, който не е от населеното място, в което ще се състои сватбата ви, ще ви бъде начислен транспорт.
Фотограф на снимката към статията: Пламен Рашев