Бихте ли прежалили сватбената си рокля?

Всяка бъдеща булка вероятно ще ви каже, че сватбената рокля е едно от най-важните неща в големия ден.

Обикновено голяма част от подготовката булките прекарват в двоумение на кой стил да се спрат, кой нюанс да изберат, колко да похарчат и дали могат да си позволят дизайнерска рокля или да се примирят с конфекция.

Но след големия ден? Оказва се, че след изтощителното подбиране на всеки детайл по дизайна на роклята в продъжение на седмици или месеци, след сватбата болшинството омъжени жени, окачват булчинската си рокля в дъното на гардероба или я прибират на място, от което едва ли ще я видят отново.

Последните години с интерес следим набиращата популярност на запад, а вече и у нас, тенденция в сватбената фотография, в която сватбената рокля съвсем умишлено се съсипва веднага след големия ден. Според привържениците на така наречените Trash the Dress фотосесии, този акт символизира истинската любов и ангажираност, тъй като разрушената рокля никога не може да се носи отново.

При фотосесиите известни още като Fearless bridal и Rock the frock, снимките се правят на места, където има реален шанс роклята да се съспие или поне изцапа – в гората, морето, в изоставени сгради и къде ли още не.

Повечето булки обаче не биха рискували да повредят нещо толкова красиво, скъпо и ценно за тях. Ние също не сме толкова крайни и не мислим, че в умишленото унищожаване на нещо толкова изящно има смисъл.

Ако приемем обаче, че изцапването на роклята е само средство за постигане на друга цел – създаването на зашеметяващи и необичайни снимки – идеята започва да не звучи толкова смахнато. Всяка булка иска сватбеният й ден да е необикновен, а защо не и да запази спомена, чрез предица от необикновени снимки?!

Естествено тези сесии се случват дни след големия ден, когато след снимките за младоженците няма да има други ангажименти като вечеря, снимки с гости и т.н.
Но само си помислете ако сте на плажа и правите снимки на сватбения си ден – ще стоите далеч от вълните, ще изтръсквате роклята от пясъка, ще се борите с вятъра да не развали перфектната ви прическа… А ето и каква свобода бихте имали, ако си отделите време за следсватбена фотосесия – ще наморките роклята, а благоверният ви вече съпруг ще може спокойно да навие крачолите на панталона и да да повлече към водата, ще се равдате на вълните и слънцето, вятърът ще развява косите ви и ще ви кара да се чувствате още по-свободни.

Е, да, ще изцапате роклята, но може да се ограничите в щети, които всяко химическо чистене да може да неутрализира. Или може би не?! Може би колкото по-смела сте в прежалването на сватбената си рокля, толкова по-поразителни снимки ще създадете… Снимки, които ще сложите в рамка в дома си да ви напомнят за този ден и снимки, от които постоянно ще се любувате на прекрасната си рокля, вместо да стои безмислено окачена в някой гардероб.. Изборът е ваш!

А ще имате ли смелостта? 😊